Selasa, 12 Juni 2012

KATUANGAN/MAKANAN URANG SUNDA

1. Acar Bonténg
2. Acar Lauk
3. Ali Agrem
4. Angeun Bayem
5. Angeun Haseum
6. Angeun Émés
7. Angeun Iwung 
8. Angeun Kacang Beureum
9. Angeun Kari
10. Angeun Katuk
11. Angeun Lodéh
12. Angeun Lompong
13. Angeun Nangka
14. Angeun Pahinum
15. Angeun Tahu
16. Angléng
17. Apem
18. Asé Cabé
19. Awug
20. Bakakak Hayam
21. Bakasem Buah
22. Bakasem Kadongdong
23. Bakasem Salak
24. Baléndrang
25. Bandros
26. Bangkét
27. Beuleum Jagong  
28. Beuleum Lauk
29. Beuleum Peuteuy    
30. Beuleum Siki Jambu Médé
31. Beuleum Siki Nangka 
32. Bihun Goréng
33. Borondong    
34. Bubur Béas
35. Bubur Beureum
36. Bubur Bodas
37. Bubur Kacang Héjo
38. Bubur Lemu
39. Bubuy Boléd
40. Bubuy Peuteuy
41. Bubuy Sampeu
42. Bubuy Siki Nangka
43. Bugis
44. Burayot
45. Cara Bodas
46. Carancam
47. Céos Kacang
48. Cimplung
49. Cobék Belut
50. Cobék Génjér
51. Cobék Jantung Cau
52. Cobék Oncom
53. Colénak
54. Comro
55. Cuhcur
56. Dagé Cangkring
57. Dagé Wijén
58. Dagé Empoy/Kadedemes
59. Dagé Kalapa
60. Dagé Tahu
61. Dawet
62. Dodol Kacang
63. Dodol Ketan
64. Dodol Peuyeum
65. Dodol Sirsak
66. Dorokdok
67. Éprés
68. Ganyol
69. Geblog
70. Gegeplak
71. Gegetuk
72. Gemblong
73. Géréjég
74. Goréng Asin
75. Gulali
76. Gulé
77. Gurandil  
78. Jalabria
79. Jawadah Pasar    
80. Kalua Gedang
81. Kalua Jeruk        
82. Kalua Kalapa
83. Kalua Suuk
84. Karédok
85. Kasréng
86. Katimus
87. Kérécék Peda
88. Keremes
89. Kicimpring
90. Kiripik Cau
91. Kiripik Kentang
92. Kiripik Sampeu
93. Kiripik Taleus
94. Kolontong
95. Koya
96. Kulub Boléd
97. Kulub Buncis
98. Kulub Gadung
99. Kulub Ganyol 
100. Kulub Kacang Gondolo
101. Kulub Hui Amis
102. Kulub Hui Jahé
103. Kulub Hui Kemayung
104. Kulub Hui Kutil
105. Kulub Hui Riung Indung
106. Kulub Jaat
107. Kulub Jéngkol
108. Kulub Kacang Bulu
109. Kulub Kacang Panjang
110. Kulub Kadadangkél
111. Kulub Kangkung
112. Kulub Paria
113. Kulub Peuteuy
114. Kulub Sagu
115. Kulub Sampeu
116. Kulub Siki Nangka
117. Kulub Sukun
118. Kulub Suuk
119. Kulub Taleus
120. Kulub Waluh Siem
121. Kulub Daun Gedang
122. Kupat
123. Lemper
124. Leumeung Ketan
125. Leupeut
126. Lontong
127. Loték
128. Manisan Balingbing
129. Manisan Cangkaléng
130. Manisan Ceremé
131. Misro
132. Moho
133. Nagasari
134. Oncom
135. Ongol-ongol
136. Opak Ketan
137. Opak Sampeu
138. Opor Ayam
139. Pais Hayam
140. Pais Jeroan
141. Pais Koci
142. Pais Lauk
143. Pais Oncom
144. Pais Suung
145  Pais Tahu
146. Péncok Hiris
147. Péncok Kacang Panjang
148. Perkedel Jagong
149. Peuyeum Dodol
150. Peuyeum Gaplék
151. Peuyeum Ketan
152. Peuyeum Sampeu
153. Pindang Endog
154. Pindang Lauk
155. Pisang Goréng
156. Puncak Manik
157. Putu
158. Ranggesing
159. Ranginang
160. Rangining
161. Reuceuh Bonténg
162. Rotén
163. Rujak Bebek (Tumbuk)
164. Rujak Cuka
165. Rujak Kanistren
166. Rujak Uleg
167. Rurujakan
168. Sambel Bajak (Sambel Calo)
169. Sambel Cibiuk
170. Sambel Goang
171. Sambel Goréng Cabé
172. Sambel Goréng Kentang
173. Sambel Goréng Témpé
174. Sambel Jahé
175. Sambel Muncang
176. Sambel Oncom
177. Sambel Suuk
178. Sambel Tarasi
179. Sangray Roay
180. Sangray Jagong
181. Sangu Akeul
182. Sangu Gaplék
183. Sangu Goréng
184. Sangu Ketan
185. Sangu Konéng
186. Sangu Liwet
187. Sangu Tim
188. Sangu Tumpeng
189. Sangu Tutug
190. Sangu Wuduk
191. Saroja
192. Sasagon
193. Saté
194. Selé Cau
195. Selé Kesemek
196. Semprong
197. Semur Jengkol
198. Sepi
199. Seupan Cau
200. Seupan Daun Kacang Panjang
201. Seupan Daun Mamangkokan
202. Seupan Daun Sampeu
203. Seupan Engkol
204. Seupan Taleus
205. Simping
206. Soto Bandung
207. Surabi
208. Surundéng
209. Tahu
210. Tangtang Angin
211. Tempé
212. Téngténg
213. Togé
214. Tumis Buncis
215. Tumis Kangkung
216. Tumis Picung
217. Tumis Waluh
218. Ulén
219. Ulukutek Leunca
220. Urab Jagong
221. Urab Sampeu
222. Urab Sayuran
223. Uras
224. Wajit Ketan

PUNTEN WAE BILIH BILIH AYA NU KALANGKUNG, MANGGA SERAT, IEU MAH NEMBE KATUANGAN, TEU ACAN LEUEUTEUNA MAH!

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar